Cum se ajunge: Sibiu - DN1 (E68/E60)- Avrig DJ105G- 26 Km
Brasov- DN1 (E68/E60)- Fagaras- Avrig DJ107F- 116Km
Amplasat la poalele muntilor Fagaras, Palatul Brukenthal din Avrig se intinde pe o suprafata de 16ha. Contructia Palatului a fost inceputa in 1762 de Adolf Nicolaus von Bucow(1712-1764), general si guvernator al Transilvaniei, si continuata dupa 1764 de baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803).
Palatul Brukenthal - fotografiat de la strada
Construit dupa modelul Palatul Luxembourg Paris si a Palatului Schoenbrunn din Viena, domeniul Brukenthal de la Avrig este compus din Palatul Brukenthal, Orangeria si o gradina de vara.
Cladirea principala si cele 2 corpuri laterale ale palatului sunt astazi nefolosite. De la sosea se poate observa ca doar fatada partii centrale a palatului a fost recent renovata.
Palatul Brukenthal - fotografie din curtea interioara
In perioada celui de-al doilea razboi mondial cladirea a functionat ca spital militar de campanie iar dupa terminarea razboiului a palatul este transformat in spital pentru tratarea bolilor pulmonare. In 2005 este retocedat Fundatiei Samuel von Brukenthal.
Palatul Brukenthal - Gradina de vara
Fantana arteziana este construita după planurile arhitectului Johann Blaumann in 1774.
Palatul Brukenthal - Fantana arteziana
Palatul Brukenthal - vazut din gradina orangeriei
Palatul Brukenthal - Orangeria
Palatul Brukenthal - Orangeria
Orangeria a fost transformata intr-un mic hotel cu 10 camere (cazarea incepe de la 78lei/noapte in camera single) si cu 2 sali de festivitati (180locuri).
Biserica Evanghelica Fortificata (secolul al 13-lea)
7 comentarii:
Am vizitat si eu acum doua luni palatul.Aici totul mi se pare mai frumos ca-n ralitate.E un mare merit sa vi cu imagini si documentare serioasa si aduci atata frumusete locului respectiv.
Multumesc. Mi-am propus sa ajung iar in Avrig la inceputul lunii Iunie. Gradina de vara gazduieste 5 copaci lalea (tulipanul)care infloresc in acea perioada. Arborii au fost adusi de baronul Brukenthal acum 240ani (nu i-am prins in poze, nu mi-am facut temele cand am plecat la drum).
frumos. interesant. constructiv.
felicitari, spor la treaba.
Un loc din Romania care trebuie vazut. Pacat ca nu e valorificat la adevaratul potential! Cu alte cuvinte, mai e mult pana... departe! Dar suntem pe drumul cel bun.
Spre deosebire de Castelul Brukenthal de la Sambata de Jos acesta atata foarte bine. Sa speram ca se transforma si acesta in muzeu
poate banii produsi din micutul hotel vor ajuta la renovarea Palatului
Bani exista macar atat cat sa renoveze partial, intotdeauna exista grosul de bani pt. orice proiect in Romania dar autoritatile nu vor sa aloce, de unde ar mai fura ei atunci. Am lucrat in administratie si am vazut ca se fura ca-n codru, am ramas cu o scarba fara margini
Este un vis frumos. Sunt sigur ca venutirile obtinute de la oranjerie vor intra in alte buzunare (scuzati, proiecte)
Trimiteți un comentariu