Găseşte-ne în Google+

joi, 1 martie 2012

Tabara de Sculptura si Manastirea Ciolanu (Buzau)

Tabara de Sculptura si Manastirea Ciolanu (Buzau)
      Localizare: judetul Buzau, comuna Magura
                       Buzau- DJ10 -Magura - DJ203G- Manastirea Ciolanu (38Km)
                sau  Buzau - DJ10- Veresti- DJ100H- DJ203G- Manastirea Ciolanu (33Km)

      Tabara de sculptură de la Măgura a s-a deschis oficial în august 1970. Aici, timp de 16 ani, in perioada august-septembrie, diferiti sculptori si-au demonstra talentul in prelucrarea pietrei. Cele 256 lucrari asteapta admiratorii imprastiate intr-o padure de nuci de 20 ha.
   
 
Tabara de sculptura


      Padurea de nuci de la Magura

     Tabara de sculptura

      Tabara de sculptura

     Tabara de sculptura

      In apropierea Taberei de sculpturii se afla Manastirii Ciolanu. Numele Manastirii Ciolanu vine de la oasele unor sihastri care au fost descoperite in aceasta poiana. Se pare ca aici si-au gasit refugiul cativa calugari scapati din Bizant in secolul al 15-lea.
      Intrarea in manastire este strajuita de o poarta frumos sculptata in lemn.


    Manastirea Ciolanu-  Poarta sculptata in lemn


      In interiorul manastirii descoperim doua biserici si chiliile calugarilor.
      -biserica cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, aflata la intrarea in manastire, a fost ctitorita de episcopul Chesarie al Buzaului  in 1828.  Biserica a fost distrusa de incendiu in anul 1855 si reconstruita in anul 1862. Ea mai pastreaza trei icoane pictate de Gheorghe Tattarescu în 1886 si picturi grecesti din sec. XVIII şi XIX aduse din Grecia si Constantinopol.
       In racla (aduse din Grecia) se afla moastele Sfintilor Acachie, Eftimie, Gheorghe, Haralambie, Ignatie, Mercurie, Neofit, Parascheva, Pantelimon si Trifon.

      Manastirea Ciolanu
       Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel este construită în formă de cruce cu abside largi. Naosul este delimitat de pronaos prin doi stâlpi laterali şi două coloane pe centru care susţin o puternică arcadă.

     Manastirea Ciolanu- Biserica Sfintii Apostoli Petru şi Pavel 
      Atât naosul,cât şi pronaosul primesc lumină de la câte o fereastră pe fiecare parte a zidurilor.Altarul este luminat de o fereastră mare la răsărit şi una mică pe peretele din stânga.
    Sfintii Apostoli Petru şi Pavel       - a doua biserica cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este mai veche (din secolul al XVI-lea). Biserica a fost ctitorita de sotia domnitorului Tarii Romanesti Mihnea Voda al II-lea Turcitul (1577-1583 si 1585-1591)     Manastirea Ciolanu - Biserica veche

 Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe

      Manastirea Ciolanu- Chiliile calugarilor

3 comentarii:

Anonim spunea...

buna !!!!!!!!!!!!eu sunt anca ,am fost la manastirea ciolanu si la vulcanii noroiosi .m-as mai duce acolo!

Anonim spunea...

exista vreun loc de campare prin apropiere?

RELU spunea...

Cu parere de rau,nu mai tin minte. Dar cred ca se poate innopta in padurea din tabara. Sau poate vrei alta locatie din Buzau. http://www.turismbuzau.ro/campinguri-buzau.html