Găseşte-ne în Google+

marți, 27 martie 2012

Sibiu- Piata Mica si Piata Mare

Locația: Sibiu, Romania
Sibiu- Piata Mica si Piata Mare
      Incercati o plimbare in centrul vechi al orasului Sibiu, unde intalniti inca arhitectura unei vechii cetati medievale inconjurata de  ziduri fortificate si turnuri de aparare 
        Ansamblul de piete medievale ale Sibiului, format din Piata Mare, Piata Mica si Piata Huet este alcatuit din cladiri ce pastraza si in zilele noastre forma lor originala. Aici intalnim Casa Calfelor, Podul mincinosilor, Muzeul Farmaciei, Turnul Sfatului, Turnul Aurarilor, Turnul Scarilor, Casa Artelor, Casa Luxemburg (Casă Schaser), Muzeul Franz Binder, Muzeul Brukenthal, Casa Generarilor, Casa Haller....


    Orasul Sibiu-  Casa Calfelor 
Construcţia lipită de Turnului Scarilor, a servit ca adăpost calfelor in secolele trecute. Este de admirat stalpul din lemn care pastreaza marturia trecerii calfelor prin oras.

     Orasul Sibiu- Casa WIENER

      Paul WIENER a fost din 1549 predicator si primpreot in Sibiu, iar din 1553 prim episcop al Bisericii Evanghelice, sec. al XVI-lea

        Sibiu-Casa Luxemburg
 Casa Luxemburg (Casă Schaser)- a primit acest nume cu prilejul vizitei in Romania a Ducesei Maria Teresa de Luxemburg si a Ducelui Henri de Luxemburg in anul 2004. Ultima restaurare a fost finalizata in 2003 de Serviciul de Situri si Monumente Nationale a Luxemburgului. 

Sibiu -Podul Mincinosilor
Podul Mincinosilor- a fost turnat in 1859 si inaugurat in anul 1860. Este primul pod din fonta de pe teritoriu Romaniei. Podul face legatura intre Piata Mica si Piata Huet.

      Sibiu- Podul Mincinosilor

     Casa Artelor (1370)- Muzeul Brukenthal obijnuia sa organizeze aici expozitii de arta temporare. 

      Cladirea Muzeului de Istorie a Farmaciei -datează în forma actuală din 1568.
      Imobilul a functionat ca locuinta, oficiu şi laborator al farmaciei La Ursul Negru din anul 1600, fiind cea mai veche farmacie din Sibiu. In 1972 locatia s-a transformat in primul Muzeu al farmaciei din Romania.

      Sibiu- Turnul Sfatului
    Turnul Sfatului - a fost poarta de intrare a celei de-a doua centuri de fortificatii a orasului de al sfarsitul secolului XII-lea. Turnul s-a prabusesit in urma cutremurului din 1586, dar a fost  reconstruit in 1588. Forma lui de astăzi dateaza 1826. Ultima restaurare a turnului a fost in 2006.

     Turnul Sfatului
     Piata mica Sibiu vazuta din Turnul Sfatului

     Biserica Evanghelica - imagine din Turnul Sfatului

     Piata mare - foto din Turnul Sfatului

      Piata mare- Fantana cu grilaj

 Sibiu, Piata mare-  Fantana arteziana

Biserica Romano-Catolica
     Turnul clopotnita al Bisericii Romano-Catolice - face legatura dintre Piata Mare si Piata Mica

      Biserica Romano-Catolica "Sf. Treime" - fosta Biserica Iezuita - a fost construita intre anii 1726-1733.

     Vitralii din Romano-Catolica "Sf. Treime"


      Primaria municipilui Sibiu - aici gasiti si un Punct de informare

      Muzeul National Brukhental
    Clădirea este de factura barocului vienez, cu un portal monumental din piatră şi ancadramente din piatră la ferestre, organizată în jurul a două curţi interioarea, despărţite printr-o galerie, cu un frumos portal susţinut de atlanţi, la etajul întâi de onoare sunt conservate în formă originară trei saloane cu tapet pictat şi din mătase damaschinată. 
      Iesirea din curtea interioara a Muzeului National Brukhental
    

     Curtea interioara a Muzeului Brukhental

     Intrarea Muzeul National Brukhental
    Portalul realizat de sculptorul Simon Hoffmeyer, include blazonul din stuc aurit al baronului. Prin testamentul Baronului von Brukenthal, palatul a trecut în administraţia Consistoriului Evanghelic, împreună cu vasta colecţie de pictura şi biblioteca baronului. In 1817 aici se deschide Muzeul National Brukhental.

      Casa Haller -Construita in sec XIV in stil gotic a fost proprietatea familiei Haller din 1537 pana in 1882. Casa pastreaza elemente gotice, sistemul de boltire şi sustinere a boltilor, retine un element caracteristic goticului, turnul locuinta, din fundul curtii, cu două etaje şi timpan ascutit terminat în floroane de piatra, bovindou la etajul intai şi scara în spirala. 

Surse: http://www.baroc.sibiu.ro
            http://www.sibiul.ro

0 comentarii: