Găseşte-ne în Google+

sâmbătă, 22 iunie 2013

Cazanele Dunarii (Mehedinti)

Locația: Mehedinți, Romania
Cazanele Dunarii (Mehedinti)- obiective de vizitat in Mehedinti, imagini, galerie fotografii
     Excursia prin Cazanele Dunarii se poate realiza cu masina pe DN57 sau cu una din barcile cu motor ancorate la pontoanele de pe faleza orasului Orsova (pentru cei 40 km parcursi pe Dunare, in aproximativ 2 ore, pretul platit a fost 50lei/persoana). Pentru grupuri mai mari de 40 persoane se poate organiza mini-croaziera pe Dunare cu vaporul.

Orasul Orsova fotografiat de pe Dunare

        Principalele obiective pe care le puteti vedea in croaziera de pe Dunare : Tabula Traiana, chipul sculptat al lui Decebal, Pestera Ponicova, Pestera Veteranilor, Manastirea Mraconia, Golful Dubova. 

Plecarea cu salupa din Orsova
  
Orsova- Foisorul din Parcul Dragalina (pe faleza)

Pe Dunare

Soseaua DN57, taiata in stanca, ne insoteste o mare parte din drum  

        Tabula Traiana
      Prima oprire se face la Tabula Traiana, monument istoric ridicat din ordinul Imparatului Traian in cinstea victoriilor dobandite asupra Regatului Dac. Tabula Traiana marchaza inceputul drumului lung de 40 km construit de Traian pe teritoriul Daciei. 
        Monumentul (4m lungime si 1.75 m inaltime) este situat pe malul sarbesc al Dunarii, la iesire din Cazanele Mici. El a fost ridicata 30m pentru a nu fi acoperit de ape ca urmare a construirii barajului de la Portile de Fier si a cresterii nivelului Dunarii.

    Chipul sculptat al lui DECEBAL
   Statuia lui Decebal  este situata in Valea Mraconia, in Cazanele Mici. Cu cei 55m inaltime si 25m latime ea este considerata cea mai mare sculptura din Europa.
  
     Cazanele Mici- DECEBAL
   La baza statuii se poate citi urmatoarea inscriptie :"DECEBAL REX - DRAGAN FECIT" (in traducere din latina "Regele Decebal - facuta de Dragan").

       Intrarea in Pestera Gura Ponicovei
     Pestera Gura Ponicovei, cunoscuta si sub numele Pestera Liliecilor, Pestera de la Gura apei sau Pestera Ponicovei  este situata pe malul stang al Dunarii, in masivul Ciucaru Mare. Pestera se poate vizita  printr-o intrare situata la un nivel superior fata de faleza sau cu barca cand Dunarea are un nivel ridicat.
Pestera Veterani- Pontonul amenajat 

Pestera Veterani- poza din interior

Cazanele Dunarii- MANASTIREA MRACONIA
     Manastirea Mraconia cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ şi „Sfânta Treime“ a fost construita pe locul vechii Manastirii Mraconia (datand din 1453), care a fost distrusa in timpul razboiului ruso-austriaco-turc din 1787-1792.

Cazanele Dunarii- MANASTIREA MRACONIA

Cazanele Dunarii
    Malul sarbesc



Photo Danube River: Kazan Gorge
La iesirea din portul orasului Orsova

Danube River: Kazan Gorge photo; Cazanele Dunarii- Poza, fotografie
Croaziera cu salupa prin Cazanele Dunarii

Danube River: Kazan Gorge photohraphy
Pe Dunare, in Cazane

Danube River: Kazan Gorge photo
Cazanele Dunarii
 
    De vizitat in apropiere de Orsova:
- Portile de Fier
- Statiunea Baile Herculane
- Pestera Veterani


0 comentarii: